Шановні мешканці міста!

Центр надання адміністративних послуг доводить до Вашого відома, що з 11 січня в Україні  розпочалося оформлення паспорта громадянина України у формі картки.

 Відповідно до статті 21 Закону України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус» оформлення і видача паспорта громадянина України у формі картки здійснюється розпорядником реєстру.

Розпорядник реєстру – центральний орган виконавчої влади, на який в порядку, передбаченому законами та актами Президента, покладено реалізацію державної політики у сферах міграції (імміграції та емміграції), у тому числі протидії нелегальній (незаконній) міграції, громадянства, реєстрації фізичних осіб, біженців та інших визначених законодавством категорій мігрантів.

Заяви на оформлення та видачу паспорта громадянина України у формі картки приймаються територіальними підрозділами міграційної служби за адресою: м. Мелітополь, вул. Крупської, 26

Пунктом 2 Постанови Кабінету Міністрів України від 23.12,2015 «Про внесення змін до Постанови Кабінету Міністрів України від 25.03.2015 № 302» встановлено що паспорт громадянина України у формі картки оформляється вперше після досягнення 16-річного віку

 

 Заяви про оформлення паспорта громадянина України у формі книжечки приймаються через,  як і раніше , Центр надання адміністративних послуг м. Мелітополя.