Центр надання адміністративних послуг м. Мелітополя (надалі – ЦНАП) підвів підсумки моніторингу громадської думки з оцінки якості обслуговування та надання адміністративних послуг за травень 2020 року.

Також відвідувачі ЦНАП мали можливість оцінити роботу Центру:

  • залишити свій відгук у журналі відгуків, пропозицій, скарг та побажань, який розміщується на видному та доступному місці для кожного відвідувача;

  • за допомогою «Анкети опитування відвідувачів Центра надання адміністративних послуг у місті Мелітополь», яка розміщена на офіційному веб-сайті.

Також Центр відслідковує залишені відгуки відвідувачами на «Google бізнес» та «Google мапах» у результатах пошукової видачі ЦНАП.

Незважаючи на пом’якшений карантин, загальна кількість відвідувачів ЦНАПу за травень 2020 року, порівняно із іншими місяцями поточного року, становила лише 2051 особу. Загалом за місяць у оцінці роботи ЦНАП взяло участь 4 особи, 0 осіб залишили талон в одній зі скриньок «не задоволений»; анкету на офіційному веб-сайті протягом місяця відвідувачі не заповнювали; на «Google Maps» відвідувачами було залишено 1 негативний відгук та 1 позитивний відгук. У журналі відгуків, пропозицій, скарг та побажань протягом травня 2020 року було залишено 1 позитивний відгук та 1 негативний, який не стосувався роботи Центру.

Загалом якість обслуговування та надання послуг у травні 2020 року позитивно оцінили 2 відвідувача, негативно – 1.

ЦНАП й надалі проводитиме моніторинг якості обслуговування та надання адміністративних послуг і вживатиме всіх необхідних заходів щодо якісного, оперативного та професійного обслуговування відвідувачів.

 

 

Начальник відділу

адміністративних послуг Наталя АЛЬОХІНА

 

 

Підготував моніторинг

адміністратор Ірина РОМАНОВА