Центр надання адміністративних послуг

м. Мелітополя

Позбавлення статусу учасника бойових дій за заявою учасника


Ідентифікатор послуги:

01285

Строк:

У місячний строк

Вартість:

Безоплатне надання

Повна назва:

Позбавлення статусу учасника бойових дій за заявою особи

Опис послуги:

Особа може бути позбавлена статусу учасника бойових дій за її заявою. Рішення про позбавлення особи статусу учасника бойових дій приймає та ж комісія, що надавала особі такий статус.

Строк та вартість надання послуги


Звичайне надання
Адміністративний збір
Безоплатне надання
Строк надання
У місячний строк

Як отримати і що для цього потрібно

Де отримати:
ВРМ ЦНАП м. Мелітополя в м. Львів
ВРМ ЦНАП м. Мелітополя в м. Києві
ВРМ ЦНАП м. Мелітополя в м. Запоріжжя

Як замовити послугу:

Подати заяву на отримання послуги заявник може особисто, шляхом відправлення документів поштою (рекомендованим листом).


Хто може звернутися:

Фізична особа


Документи, що необхідно надати для отримання послуги:
Заява у довільній формі про позбавлення статусу учасника бойових дій

Умови і випадки надання

Комісія або міжвідомча комісія позбавляє статусу учасника бойових дій, серед іншого, у разі подання особою заяви про позбавлення її статусу учасника бойових дій.


Рішення про позбавлення статусу учасника бойових дій приймають комісії або міжвідомча комісії, які його надавали, або їх правонаступники.


Заява подається до тієї комісії, яка надавала особі статус учасника бойових дій, це може бути одна з комісій утворених в Міністерства оборони України, Міністерства юстиції України, Міністерства внутрішніх справ України, Адміністрації Державної прикордонної служби України, Національної поліція України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, Служби зовнішньої розвідки України, Служби безпеки України, Міністерства у справах ветеранів України, Державної спеціальної служби транспорту України, Національної гвардії України, Управління державної охорони України, Державне бюро розслідувань та Національне антикорупційне бюро України.


Комісія або міжвідомча комісія в місячний строк із дня надходження документів приймає рішення про позбавлення статусу учасника бойових дій та надсилає його особі, стосовно якої прийнято рішення про позбавлення її статусу учасника бойових дій, або видає їй письмове повідомлення.


Рішення комісії або міжвідомчої комісії може бути оскаржене у судовому порядку.


Комісія або міжвідомча комісія надсилає особі, стосовно якої прийнято рішення про позбавлення її статусу учасника бойових дій, або видає їй письмове повідомлення із зазначенням причин такого рішення і роз’ясненням порядку його оскарження. Посвідчення учасника бойових дій вилучається або визнається недійсним.




Заява та документи подаються/надсилаються:


1. До Мінветеранів вул. Хрещатик, буд. 34, м. Київ, 01001, тел.: +38 (063) 688 95 96


2. До центру надання адміністративних послуг


Результати та способи отримання результату

Рішення про позбавлення статусу учасника бойових дій

Отримати результати надання послуги заявник може особисто, поштовим відправленням на вказану при поданні заяви адресу (рекомендованим листом).


Куди звернутися, якщо відмовлено у наданні послуги?

Підстави для відмови у наданні послуги:

  • Відсутність згоди особи про надання інформації стосовно неї

Скаргу може подавати: оскаржувач, представник оскаржувача

Нормативна база

Нормативні документи, що регулюють надання послуги:
Закон України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" стаття 6 Постанова КМУ від 20.08.2014 №413 "Про затвердження Порядку надання та позбавлення статусу учасника бойових дій осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення чи у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення, у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України” Постанова КМУ від 12.05.1994 №302 "Про порядок видачі посвідчень і нагрудних знаків ветеранів війни" Наказ ЦОВВ від 26.02.2021 №43 “Про затвердження Положення про міжвідомчу комісію з питань розгляду матеріалів про визнання учасниками бойових дій та виплати одноразової грошової допомоги в разі загибелі (смерті) або інвалідності волонтера і деяких інших категорій осіб відповідно до Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”