Центр надання адміністративних послуг             м. Мелітополя (надалі – ЦНАП) підвів підсумки моніторингу громадської думки з оцінки якості обслуговування та надання адміністративних послуг за червень 2021 року.

Також  відвідувачі ЦНАП мали можливість оцінити роботу Центру:

  • залишити свій відгук у журналі відгуків, пропозицій, скарг та побажань, який розміщується на видному та доступному місці для кожного відвідувача;
  • за допомогою «Анкети опитування відвідувачів Центра надання адміністративних послуг у місті Мелітополь», яка розміщена на офіційному веб-сайті. ЦНАП також відслідковує залишені відгуки відвідувачами на  «Google Maps» у результатах пошукової видачі ЦНАП.

        Загальна кількість відвідувачів ЦНАПу за червень 2021 року, порівняно із іншими місяцями поточного року, поступово зросла та становила 3724 особи. Загалом за місяць у оцінці роботи ЦНАП взяли участь 32 особи. Так, протягом місяця  у анкеті на офіційному веб-сайті  залишено 3 відгуки – 2  негативних та 1 позитивний; на «Google Maps»  відвідувачами було залишено 20 позитивних відгуків, негативних відгуків — 6. У журналі відгуків, пропозицій, скарг та побажань протягом червня 2021 року відгуків не було залишено. Залишено  відвідувачами 3 скарги на роботу ЦНАП. Загалом, якість обслуговування та надання послуг у червні 2021 року позитивно оцінили 21  відвідувач, негативно – 11.  

        ЦНАП й надалі проводитиме моніторинг якості обслуговування та надання адміністративних послуг і вживатиме всіх необхідних заходів щодо якісного, оперативного та професійного обслуговування відвідувачів.

 

 

Начальник управління

адміністративних послуг                                                          Ірина КАРПУШИНА

 

 

 

Підготував моніторинг

адміністратор                                                                                Ірина РОМАНОВА